Előfizetői tartalom

Újabb 120 millió eurót ad az EU a szíriai menekültek 3 másik országbeli ellátására

MTI
|
Portfolio
Az Európai Unió 122 millió eurót (mintegy 39 milliárd forintot) biztosít szíriai menekültek és az őket befogadó Jordánia, Irak és Törökország helyi közösségei megsegítését, egészségi ellátásának javítását és az oktatás fejlesztését célzó kezdeményezések számára - közölte az Európai Bizottság hétfőn. Ezzel a szíriai válság kezeléséhez felállított uniós külső alap teljes segítségnyújtása már eléri az 1,6 milliárd eurót.

Johannes Hahn, az európai szomszédságpolitikáért és csatlakozási tárgyalásokért felelős biztos tájékoztatása szerint Jordánia esetében 83 millió euró jut az oktatáshoz és az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáféréshez és a megélhetés támogatásához. Az unió a Törökországban tartózkodó szíriai menekültek és a helyei közösségek szociális védelmére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés