Előfizetői tartalom

Itt az MNB-döntés közleménye: kulcsfontosságúak lesznek a következő hónapok

Az inflációs alapfolyamatokat megragadó mutatók az elmúlt hónapokban a hazai árnyomás erősödésére utalnak, ezért a következő hónapokban az MNB kiemelten figyeli az inflációs statisztikákat, és ezek függvényében dönt majd a a monetáris kondíciók alakításáról - ez a 15 órakor megjelent jegybanki közlemény legfontosabb gondolata. Az MNB emellett azt is tisztázta a szövegben, hogy az EKB első kamatemelésének esetleges kitolódása és a hazai inflációs folyamatok közül az utóbbi lesz a mérvadó a jövőbeli kamatpályát illetően.
A mai kamatdöntés, illetve a 15 órakor kiadott közlemény szövegének megállapításai már az MNB legfrissebb, decemberi inflációs jelentéseinek információbázisán alapulnak, épp ezért a novemberi döntést követően kiadott közleményhez képest a mai dokumentum jelentős változtatásokat tartalmaz. Ezek közül a következők a legfontosabbak: Az új közlemény kiemeli, hogy...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái