Előfizetői tartalom

Trump kiadná Gülent, ha cserébe Törökország megenyhül Szaúd-Arábia iránt

Portfolio
Lehet, hogy az ellenzéki Fethullah Gülen kiadása lesz az ára annak, hogy Törökország mérsékelje a Washington szövetségesére, Szaúd-Arábiára gyakorolt nyomást. Jelentések szerint az amerikai kormányzat azon dolgozik, hogy hazaküldje a befolyásos török ellenzékit, akit otthon a 2016-os puccskísérlet kirobbantásával vádolnak - tudósít az Info Rádió.

Miközben az amerikai szenátus elítélte a szaúdi koronaherceget a rendszerkritikus újságíró, Dzsamal Hasogdzsi brutális meggyilkolása miatt, az esetet kihasználva Törökország is folyamatosan ráirányítja a nemzetközi figyelmet riválisára az arab világban. Ezt akarhatja mérsékelni a Trump-kormányzat azzal, hogy mérlegeli: kiadják-e a törököknek a tengerentúl élő Fethullah...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés