Előfizetői tartalom

Gazdasági káoszt lát a román államfő a váratlan megszorítások miatt

MTI
|
Portfolio
Klaus Iohannis jobboldali román államfő az előző nap bejelentett adóügyi intézkedések elhalasztására és alaposabb megfontolására szólította fel szerdán a bukaresti szociálliberális kormányt, mivel szerinte az új adók és illetékek váratlan bevezetése káoszt okoz a román gazdaságban. Közben szerdán a román alkotmánybíróság az államfő ellen döntött egy korábbi beadványban, mivel kimondta, hogy Klaus Iohannis alkotmányos természetű jogi konfliktust idézett elő, amikor nem hajtotta végre a Viorica Dancila kormányfő által kért minisztercseréket.

Gazdasági káoszt lát a román államfőKlaus Johannis arra reagált ma, hogy Eugen Teodorovici pénzügyminiszter 2019. január elsejétől hatályba lépő adóügyi és gazdaságpolitikai intézkedések egész sorát jelentette be kedd esti sajtóértekezletén, amelyeket sürgősségi kormányrendelettel akar hatályba léptetni a bukaresti kormány. Ezek közül a román médiában a bankokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés