Előfizetői tartalom

Meghackelték az EU diplomáciai hálózatát: kellemetlen levelek százai szivárogtak ki

MTI
Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való "küzdelmekkel" és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját - számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

A tekintélyes amerikai napilapnak több mint 1100 ilyen tartalmat bocsátott rendelkezésére az Area 1 nevű biztonsági cég, miután felfedezte a biztonsági rést, hozzátéve, hogy a cég nyomozói szerint a hackerek a kínai hadseregnek dolgoznak. A tartalmak között vannak feljegyzések beszélgetésekről vezetőkkel Szaúd-Arábiában, Izraelben és egyéb országokban. Magyarországról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés