Előfizetői tartalom

Eldőlt: rendkívüli kedvezményekkel vehetik vissza saját ingatlanukat a bajba jutottak

Portfolio
Két fontos plusz információ mellett lényegében azokkal a feltételekkel vehetik vissza a bajba jutott korábbi hitelesek a saját korábbi ingatlanukat a Nemzeti Eszközkezelőtől (NET), amelyek már felbukkantak egy november végi kormányzati kiszivárogtatásban. Megjelent ugyanis karácsony előtt a szükséges kormányrendelet, amely rögzíti, hogy ha az ingatlan eddigi bérlője egyösszegben vásárolná vissza a NET-től a saját korábbi ingatlanát, akkor a vételár az az összeg lesz, amennyit a NET fizetett korábban az ingatlanért és ebből jön még le a 2018. december végéig kifizetett bérleti díj és további 15-35%-os, jelzálog bejegyzése melletti, árkedvezmény az egyösszegű visszavásárlás megsegítésére. Ha pedig valaki nem tud élni az egyösszegű visszavásárlás lehetőségével, hosszú futamidejű kedvezményes finanszírozási lehetőséget kap.

Megjelent karácsony előtt a kormány 274/2018. (XII. 21.) rendelete "a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevő természetes személyek otthonteremtésének biztosításával kapcsolatos egyes szabályokról" címmel. Ez lényegében a november 29-i kiszivárogtatással azonos feltételeket tartalmaz arra az esetre, ha egyösszegű visszavásárlás mellett akarják megszerezni a korábbi ingatlanuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés