Előfizetői tartalom

Új meglepetéseket húz elő a kalapból az Orbán-kormány 2019-ben (TOP 10 sztori - 6.)

Portfolio
A magyar népesség folyamatosan csökken. Ha ez így megy tovább, a magyarok el fognak fogyni - figyelmeztetett nemrégiben Orbán Viktor. Mindezek fényében nem meglepő, hogy a kormány idén több új családtámogató intézkedésről döntött és nagy bejelentésekre készül 2019-ben is. Azt is tudjuk, hogy ezeknek keresi a helyet a költségvetésben, és amit talál, ki is használja.

Nincs látványos eredményÉrthető, hogy a kormány egyre nagyobb erővel feszül neki a gyerekvállalási kedv javításának, hiszen ezen a területen - bár fontos stratégiai célként jelölte meg - nem sok sikerélmény érte. 2014-től ugyan volt némi javulás, de az utóbbi két évben a termékenységi ráta az 1,5-ös szintnél kezdett stagnálni. Ezt a mutatót szeretné a kormány 2030-ig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés