Előfizetői tartalom

Ilyen is ritkán van: egy nap alatt két felminősítést is kaphat Magyarország

Portfolio
A 2018-as év talán csalódást okozhatott a hitelminősítések szempontjából, hiszen ugyan két nagy cégnél is pozitív Magyarország kilátása, egyik sem szánta rá magát a felminősítésre. Sőt, a Moody's még a kilátást sem javított pozitívra, az év végén pedig kifejezetten kritikus kommentárt tett közzé rólunk. Az év végén szokás szerint megjelentek a 2019-as felülvizsgálati dátumok, de éppen az idei év miatt érdemes óvatosan bánni a "borítékolható" felminősítésekkel.

2019-ben is sorra jönnek majd a hitelminősítőkÉvek óta egy uniós szabály miatt a hitelminősítőknek előzetesen ki kell adniuk a naptárat, hogy az egyes országok besorolását mikor tervezik felülvizsgálni. Ezektől nem lehet eltérni, vagyis más időpontban nem minősíthetik az adott országot. Persze nem kötelező az előzetesen megadott időpontban bármit is lépni, továbbra is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés