Nagy ambíciói vannak a Postának - Kínai termékek régiós elosztóközpontjává válna
Gazdaság

Nagy ambíciói vannak a Postának - Kínai termékek régiós elosztóközpontjává válna

Portfolio
Mára eljárt az idő a Magyar Posta hagyományos szerepei felett, ezért az intézménynek alkalmazkodnia kell a 21. század kihívásaihoz. Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter a Magyar Időknek adott interjújában elmondta, hogy nagy ambíciói vannak a Postának, amelyek elérése érdekében nagy lépések várhatók a jövőben.
A miniszter hangsúlyozza, hogy bármilyen átalakítást hajtanak végre a Posta intézményén, azt körültekintően kell tenniük, hiszen itt minden lépésnek nagy a társadalmi hatása.

Konkrét lépésként Bárfai megemlíti, hogy a Posta új csomaglogisztikai rendszert építenek ki, hiszen ma már másképp kell számolni, szortírozni és válogatni a küldeményeket, mint az intézmény kialakításának idején. A cél a lehető legnagyobb rugalmasság és a gyorsaság. Az intézmény másik vállalása az úgynevezett Pakk projekt, amely lehetővé teszi a levelek követhetőségét. Ez jelenleg tesztüzemben működik, a tervek szerint 2020-ban már az ország teljes területén futó szolgáltatássá válik.

A miniszter beismeri, hogy korábban komoly gondot okozott a Posta logisztikai rendszerének, amikor az év utolsó hónapjaiban elárasztották az online rendelt termékek, állítása szerint azonban ezt megtanulta kezelni a cég az új csomaglogisztikai gépeknek, illetve a bérelt területek bővítésének köszönhetően.

A következő cél az, hogy Magyarország geopolitikai helyzetére és a kiemelkedően jó magyar-kínai kapcsolatokra alapozva a Magyar Posta Zrt. a kínai áruk egyik legnagyobb csomaglogisztikai kelet-közép-európai központjává váljon.

Ehhez már első lépésként kötött is a Posta egy megállapodást a negyedik legnagyobb kínai csomaglogisztikai céggel, melynek keretében közös vállalkozást alapítottak.
Bártfai úgy véli, hogy a kisebb csomagküldő vállalkozások versenyhelyzetet teremtenek a Posta számára, azonban állítása szerint 2018 eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy az ügyfelek leginkább a postára számíthatnak. Bár felmerült csomagküldő vállalatok felvásárlása, mint lehetőség, egyelőre nem kezdeményeztek tárgyalásokat - tette hozzá a miniszter.
Boeing
Frankfurti tőzsde
cimlap_Hernadi
Volkswagen
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
sme kkv csomag laptop
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
munkasszallo epites palyazat miniszterium itm