Előfizetői tartalom

Új rekordokat hoz a jövő év a magyar dolgozóknak

Portfolio
A rendszerváltás óta nem látott szintre emelkedett a foglalkoztatás Magyarországon idén, és nagyon jó esély van arra, hogy jövőre tovább emelkedik a dolgozók száma. Igaz, a foglalkoztatás bővülési üteme már sokkal lassabb, mint korábban, hiszen a munkaerő-tartalék folyamatosan apad. Valószínűleg soha nem volt még olyan jó esély arra, hogy a foglalkoztatás szerkezetében változást érjen el a kabinet, mint jövőre.

Idén új rekordot döntött a foglalkoztatás, a legfrissebb adatok szerint 4,5 millióan dolgoztak augusztus és október között. Ez közel 60 ezer fős növekedés volt éves alapon, az elsődleges munkaerőpiac viszont csaknem kétszer gyorsabban bővült ennél, amiben kulcsszerepet játszott a közfoglalkoztatottak számának csökkenése. Ennek eredményeképp a közmunkások száma 130 ezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés