Előfizetői tartalom

Kimondták: már aggasztó a brit gazdaság állapota

MTI
Már aggasztó mértékben gyengülnek a brit gazdasági kondíciók, mindenekelőtt a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatát övező makacs bizonytalanságok miatt - áll a Brit Kereskedelmi Kamarák (BCC) csütörtökön ismertetett friss negyedéves felmérésében. A vizsgálat kimutatta, hogy a brit gazdaság pillérének számító szolgáltatási ágazat hazai értékesítése két éve nem volt olyan gyenge, mint most.

A brit üzleti vállalkozások érdekképviseletét ellátó szervezet szerint a Brexit-folyamat bizonytalanságainak terhe alatt a tavalyi negyedik negyedévben egyszerre gyengült több kulcsfontosságú reálgazdasági mérőszám. A BCC több mint hatezer cég bevonásával elvégzett negyedéves felmérése szerint a brit hazai össztermék (GDP) több mint 80 százalékát előállító szolgáltatási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés