Előfizetői tartalom

A német zuhanás sem roppantotta még meg a magyar ipart

A 2%-os októberi növekedés után 1,1%-kal csökkent novemberben a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás Magyarországon, de az év/év alapú bővülés üteme még 3,5%-os növekedést mutatott munkanaphatástól kiigazítva - közölte az előzetes adatot a KSH. Ez arra utal, hogy a váratlanul gyengére sikeredett októberi és novemberi német ipari termelési adatok ellenére (októberben -0,8%, majd novemberben -1,9% havi alapon kiigazítva) a magyar ipari termelés nem fulladt le, egyelőre még visszafogott ütemben nőni tud itthon a termelés. A friss német adatról bővebben:
Kapcsolódó cikkünk2019.01.08Recesszió küszöbén Németország?A KSH előzetes adatai szerint 2018 novemberében az ipari termelés volumene kiigazítatlan adatok szerint 4,0%-kal, munkanaphatástól megtisztítva pedig 3,5%-kal emelkedett és egyelőre az alábbi adatok állnak még rendelkezésre: A növekedéshez a legtöbb feldolgozóipari alág hozzájárult. A legnagyobb súlyú járműgyártás...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái