Véget érhet az egy éve tartó háború: nagy békülés körvonalazódik az USA és Kína között?
Gazdaság

Véget érhet az egy éve tartó háború: nagy békülés körvonalazódik az USA és Kína között?

Portfolio
Az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi tárgyalásokban résztvevő delegációja holnap folytatja az egyeztetéseket, holott nem volt előre betervezve a szerdai ülésnap - írja a Reuters amerikai kormányzati forrásra hivatkozva. Ebből akár arra is következtethetünk, hogy mindkét fél komoly békülési szándékkal érkezett a tárgyalásra, és komoly esély van egy megállapodásra. Donald Trump szerint "nagyon jól haladnak" a tárgyalások.
A hírügynökségnek Steven Winberg, a Pekingbe érkezett amerikai küldöttség egyik tagja jelentette ki, hogy jól haladnak a hétfő óta tartó tárgyalások, az előre eltervezettel ellentétben pedig holnap folytatódnak az egyeztetések. Az amerikai kereskedelmi minisztérium szóvivője megerősítette, hogy bár nem volt előre eltervezve, valóban meghosszabbítják tárgyalásokat, holnap pedig várhatóan egy közleményt is kiadnak majd a három nap eredményeiről.

A tény, hogy váratlanul meghosszabbították egy nappal a heti tárgyalásokat, optimizmusra adhat okot azok számára, akik a kereskedelmi konfliktus enyhülését várják. Persze konkrétum híján egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy közelebb kerültünk volna az egy éve tartó kereskedelmi konfliktus lezárásához, a mostani hír arra utal, hogy a tárgyalófelek a korábbinál komolyabban veszik a viszály rendezését. Erre jó okuk van: az Egyesült Államoknak és Kínának is érdekében áll a megállapodás, hiszen az utóbbi időben több gazdasági indikátor is arról arról, hogy a kereskedelmi háború megviseli a két nagyhatalmat. Ez különösen igaz Kínára.

Az idén januártól márciusig tartó időszak kulcsfontosságú lesz a kereskedelmi viszály rendezésében, ugyanis tavaly decemberben három hónapos tűszünetről állapodott meg Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök. Ha elmarad az áttörés, akkor tavasztól kiújulhat a konfliktus és további büntetőintézkedéseket jöhetnek mindkét fél részéről.

Ha szabad hinni Trumpnak, akkor nincs miért félni, hiszen az elnök - Steven Winberghez hasonlóan - Twitteren kijelentette, hogy nagyon jól haladnak a kereskedelmi tárgyalások.


1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
fehér ház getty stock