Előfizetői tartalom

Orbán Viktor egy hónapon belül nagy bejelentéseket tesz

Portfolio
Orbán Viktor fontos intézkedéseket lengetett be az év első Kormányinfóján, amit ezúttal ő vezényelt le Gulyás Gergely helyett. Előrevetítette: február elején esedékes szokásos évértékelő előadásában bemutatja a kormány új családpolitikai intézkedéseit, amelyeket a nemzeti konzultáció alapján dolgoz ki. Emellett arról is beszélt, hogy a kormány látja, megvan a lehetősége annak, hogy 4% alatt alakul az idei GDP-növekedés, ezért azon is dolgoznak, hogy új növekedéstámogató lépések valósuljanak meg még idén.Fontosabb részletek A 2018-as évről fontos makroszámokat közölt a kormányfő. 4,6% lehetett a GDP-növekedés tavaly, a 2018-as költségvetést 4,3%-os növekedéssel terveztek meg. A GDP-arányos költségvetési hiány a tervezett 2,4%-kal szemben 2% lehetett tavaly. Az adósságráta 71%-ra csökkenhetett. Matolcsy György jegybankelnök márciusban lejáró mandátumának kérdésére kifejtette: semmilyen meglepetés nem várható. Ezek alapján mi azt valószínűsítjük, hogy a kérdés még nem dőlt el, de az alapforgatókönyv (amit csak Orbán Viktor ismerhet pontosan) az, hogy a jegybankelnök marad március után is. Szerinte a Munka Törvénykönyv módosítása (túlóratörvény) semmilyen összefüggésben nincs a munkaerőhiánnyal. Kifejezetten eltiltotta a pénzügyminisztert, hogy a kormány állapítsa meg az idei évre vonatkozó béremelés mértékét. Az euróbevezetésben marad a kivárás politikája, a megállapodás nélküli Brexit nem hat jelentősen a magyar gazdaságra. Orbán szerint a jó gazdasági teljesítmény önmagában cáfolja, hogy nagy lenne a korrupció Magyarországon.

2019. január 10. 16:15 Megfejtjük, mi lehet Orbán Viktor legújabb csomagjában Új demográfiai lépések és rövid távon a gazdasági növekedést segítő intézkedések is várhatók a közeljövőben - tudtuk meg a kivételes Kormányinfón, amit Orbán Viktor tartott. A miniszterelnök...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái