Előfizetői tartalom

Bérrobbanás vagy 400 túlóra? - Mutatjuk, mi vár rád a munkahelyeden

Portfolio
Az idei évben is kitarthat a dinamikus béremelkedés, azonban a tavalyinál lassabb lesz, mindeközben az infláció emelkedése miatt a keresetek reálértéke még alacsonyabb növekedést mutathat. A foglalkoztatottak száma tovább növekedhet, ezzel új rekord születhet, és a munkanélküliségi ráta csökkenhet, összhangban a GDP bővülésével. Ami a foglalkoztatási szerkezetet illeti: egyre több közmunkás találhatja meg a helyét az elsődleges munkaerőpiacon, de az nem várható, hogy sokan hazajönnének külföldről. A munkaerőhiány egyre nagyobbá válik, ami eltérően érinti az egyes szektorokat. Ott, ahol jelentős a munkaerőhiány, több túlórára lehet számítani, amire januártól a Munka Törvénykönyve is lehetőséget ad.

Az alábbi videónkban azt jártuk körül, hogy mi várhat a magyarokra a munkahelyükön 2019-ben: A foglalkoztatás bővülési üteme már lassabb, mint korábban, hiszen a munkaerő-tartalék folyamatosan apad, de várhatóan az idei évben új rekord születik a tavalyi 4,5 millió után.A külföldi telephelyen dolgozók visszaáramlása egyelőre nem indult meg, azonban a továbbra is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés