Előfizetői tartalom

Brexit: új népszavazást akarnak az emberek

MTI
A legfrissebb felmérés szerint a konzervatív képviseletű brit választókörzetek több mint 90 százalékában - köztük az új referendum gondolatát mereven elutasító Theresa May miniszterelnök választókörzetében is - már többségben vannak azok, akik szerint újabb népszavazást kell kiírni a brit EU-tagságról. Csütörtökön, a felmérés eredményének ismertetésével egy időben a kormányzó Konzervatív Párt több alsóházi képviselője és tagja kampányt indított az újabb referendumért.

A FocalData piackutató cég és a legnagyobb brit közvélemény-kutató, a YouGov együttműködésével a Best for Britain népszavazáspárti kampánycsoport számára elvégzett vizsgálat kimutatta, hogy azon 317 nagy-britanniai választókörzetből, amelyeket konzervatív párti törvényhozók képviselnek az alsóházban, 290-ben vannak többségben azok, akik szerint a parlamenti patthelyzetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés