Előfizetői tartalom

Óriási fordulat készül az MNB-nél - Jöhet a 320 alatti forint?

Portfolio
Nagy Márton tegnapi nyilatkozatával egyértelművé vált, hogy fordulóponthoz érkezett a magyar monetáris politika, hiszen erős jelzést kaptunk arra, hogy sok évnyi lazítás után rövid időn belül a monetáris szigorítás útjára léphet az MNB. Ez a forint szempontjából is fontos fejlemény, hiszen az elmúlt időszakban az MNB extrém laza politikájának jelentős szerepe lehetett abban, hogy a hazai fizetőeszköz gyengült a vezető devizákkal, így az euróval szemben. A fordulat ellenére ugyanakkor nincs garantálva, hogy az euró-forint több mint fél év után újra visszatérhet a 320-as szint alá, ehhez komoly technikai akadályokkal kellene megküzdenie a hazai devizának.

Nagyon fontos esemény volt a magyar monetáris politika szempontjából Nagy Márton MNB-alelnök tegnapi nyilatkozata. Az alelnök szavai alapján arra lehet következtetni, hogy hónapok óta tartó kommunikációs zsonglőrködést követően a magyar jegybank ezúttal elköteleződött amellett, hogy rövid időn belül feladja extrém laza (a globális folyamatokkal szembemenő) monetáris politikáját.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái