Előfizetői tartalom

Merkel aggódik, szerinte nem jó irányba haladnak a dolgok a világon

Portfolio
Angela Merkel német kancellár szerint a világon egyre elterjedtebbé válik az a hozzáállás, miszerint minden ország csak és kizárólag a saját érdekeit nézze, figyelmen kívül hagyva ezzel annak a világrendnek az alapjait, amire az elmúlt évtizedekben a nemzetközi együttműködési rendszer épült. Merkel erősen kételkedik benne, hogy ez a befelé fordulás hosszú távon a világ érdekeit szolgálja majd, szerinte inkább a meglévő nemzetközi keretrendszer intézményeit kellene megreformálni.

A német kancellár a davosi World Economic Forum konferencián felszólalva aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt időszakban egyre több ország választotta a befelé fordulást és a nemzetek közti együttműködést nélkülöző politikai döntéshozatalt.Véleménye szerint ez az új politikai irány, amelynek középpontjában a saját érdekek kizárólagos figyelembe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés