FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Profi munka kell, hogy Magyarországra csábítsuk a dolgozókat

Portfolio
Ha a lendületes béremelkedési folyamat komplexebb és magasabb hozzáadott értékű tevékenységekkel párosul, akkor bőven lehet még béremelési potenciál a gazdaságban - mondta a Portfolio-nak adott interjújában G.Nagy Balázs, a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. most kinevezett ügyvezetője. Szerinte kár arra törekedni vagy várni, hogy leálljon a kivándorlás Magyarországról, mert nem ebbe az irányba halad a közös európai piac elképzelése. "Önmagában Londonba se mennek maguktól a munkavállalók, hanem megtalálják a hirdetéseket, és úgy indulnak útnak. Megfelelő eredmények eléréséhez nekünk is legalább hasonló méretű erőfeszítéseket kellene tennünk, mint a nyugat-európai cégeknek a másik irányba" - vélekedett. Szerinte az a lényeg, hogy az európai vándorlásnak haszonélvezői legyünk. G.Nagy Balázs úgy véli, hogy Londonnal vagy Frankfurttal nem versenyezhetünk, a közepes méretű európai városokkal viszont igen.

Nem könnyű piaci környezetben vette át a Trenkwalder vezetését. Soha nem volt ilyen nagy a munkaerőhiány Magyarországon, vagyis bizonyára önöknek is nehéz megtalálni a megfelelően képzett dolgozókat a partnercégek számára, miközben a gyors béremelkedés miatt is fájhat a cégek feje. Mi lesz a stratégiája a cég élén? A helyzet valóban nem egyszerű, ráadásul úgy tűnik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés