Fél a hard Brexittől a brit pénzügyminiszter
Gazdaság

Fél a hard Brexittől a brit pénzügyminiszter

MTI
Portfolio
A brit pénzügyminiszter szerint hosszú távon is súlyos károkat okozna a brit gazdaságnak, ha Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás nélkül lépne ki az Európai Unióból.
Philip Hammond a davosi világgazdasági fórumon, a BBC rádiónak nyilatkozva pénteken kijelentette: a megállapodás nélküli Brexit azoknak az elárulása is lenne, akik az EU-tagságról 2016-ban rendezett népszavazáson a kilépésre voksoltak, mert a kampányban olyan Brexit-megállapodást ígérték nekik, amely megvédi munkahelyüket és jólétüket, és zökkenőmentes átmenetet biztosít.

A megállapodás nélküli Brexit azonban már rövid távon nagyon jelentős felfordulást okozna, sőt közép- és hosszú távon is "nagyon jelentős ütést mérne" a brit gazdaságra - fogalmazott a brit pénzügyminiszter. Hozzátette: a hosszú távú negatív hatás azt jelentené, hogy a brit gazdaság kibocsátási értéke kisebb lenne, mint megállapodásos Brexit esetén.

Hammond nyilatkozata nyilvánvalóan a hard Brexitet támogató képviselőknek szól, akikre így próbál nyomást helyezni, hogy elfogadjanak valamilyen rendezett kilépési formát még akkor is, ha ez több alkalmazkodással jár. Theresa May miniszterelnök az új népszavazás és a meghosszabbított kilépési periódus ötletét is elvetette a napokban. Így azok után, hogy az EU-val kitárgyalt kilépési terve történelmi kudarcot vallott a parlamentben, úgy tűnik, csodában bízva azt reméli hogy másodjára úgy is átmegy a tervezete, hogy azon érdemi változást nem tud végrehajtani.

A Brexittel kapcsolatos tragikomikus belpolitikai fejleményekről itt írtunk:A fontosabb friss híreink a brit kilépési hercehurcáról:
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
repules szegell iata GettyImages-1180597944
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1133086819