Előfizetői tartalom

Küszöbön az óriási fordulat Magyarországon - Néhány órán belül megágyazhatnak neki Matolcsy Györgyék

Portfolio
Az elmúlt hetekben egyértelművé vált, hogy a Magyar Nemzeti Bank már nem halogathatja sokáig a nagy döntést, vagyis, hogy több mint hét év óta először a monetáris szigorítás útjára lépjen. A Portfolio által megkérdezett elemzők arra számítanak, hogy a holnapi kamatdöntő ülésen még nem jelentik be a nagy fordulatot, arra legkorábban márciusban kerülhet sor. Ennek ellenére izgalmasnak ígérkezik a keddi döntés, egyrészt a jegybanki kommunikáció várható szigorodása, másrészt a kritikus szint közelében tartózkodó forintárfolyam miatt.

Tavaly látványos fordulat következett be a hazai monetáris politikában. Januárban ugyanis még a lazítás irányába mozdult el a Magyar Nemzeti Bank, a nemzetközi folyamatok azonban közbe szóltak, ezért júniusban kénytelen volt beismerni, hogy tartósan nem mehet szembe a világgal. A júniusi kamatdöntést követően kiadott közlemény már úgy fogalmazott, hogy az 5-8 negyedéves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés