Előfizetői tartalom

Előkerült egy ábra a magyarok kizsákmányolásáról - magyarázkodhat az Audi

Portfolio
A hivatalos adatok szerint a járműiparban olyan nagy a magyar autógyárak előnye egész Európában, ami egyáltalán nem magyarázza a hazai dolgozók alacsonyabb béreit. Sőt ez alapján valójában a magyarok kereshetnének a legjobban. Az adatokra adódik egy másik magyarázat is, ám nem biztos, hogy ez sokat erősít az Audi érvein.

Az Audi-sztrájkban a munkavállalók egyik visszatérő érve, hogy a magyar gyár gazdálkodási adatai sokkal magasabb béreket indokolnának. Tegnap egyik cikkünkben ennek néhány közgazdasági magyarázatát fel is villantottuk, és utaltunk arra, hogy szélesebb nemzetközi körben is érdemes lenne megvizsgálni a bérszintek alakulását. Az Eurostat adatai alapján egészen látványos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés