Előfizetői tartalom

Váratlan hekkertámadás bizonytalanítja el a blockchain-hívőket

Január elején az Ethereum Classic kriptovaluta blokkláncát hekkerek támadták és sikeresen létrehoztak hamis tranzakciókat. Az úgynevezett 51 százalékos támadás eddig nagyon ritka volt, a mostani mégis mérföldkőnek számít. Könnyen összeszervezhető felhős számítási kapacitással, néhány száz dollárnyi befektetéssel kontrollt lehet szerezni a kisebb láncok felett, ami a rendszer alapvető értékét és az abba vetett bizalmat kérdőjelezi meg.

Erős figyelmeztetést küldött egy hekker a blockchain alapú rendszerekben gondolkodóknak január 5-én. Több rövid időszakra elérte, hogy az Ethereum Classic nevű kriptovaluta blokkláncának működtetésében többséget szerzett az egyébként elosztott számítási kapacitásban, így a saját maga által létrehozott tranzakciókat validálni is tudta mások nélkül. Vagyis megtehette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés