Előfizetői tartalom

Alapnyugdíjat, korrupcióellenes ügynökséget javasol Magyarországnak az OECD

A magyar gazdaság prosperál, és a következő években is erőteljes, bár valamelyest lassuló ütemű növekedés várható: a GDP a tavalyi 4,6 százalékos bővülést követően az idén 3,9 százalékkal, jövőre pedig 3,3 százalékkal bővülhet - állapította meg a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) csütörtökön kiadott országelemzése. Az OECD kockázatokat is azonosít: elkésettnek tartja a jegybank szigorító monetáris politikáját, túlfűtöttnek a munkaerőpiacot, regionálisan egyenetlennek a gazdasági növekedést. A szervezet többek között a közmunka programok leépítését, képzési programok indítását javasolja. A monetáris és fiskális politikában egyaránt szigorítást sürget, elkerülendő a gazdaság túlhevülését és véget vetve a gazdaságpolitika prociklikusságának.
A magyar gazdaság teljesítménye jórészt a lakossági fogyasztás számottevő mértékű reálbér-növekedésére, valamint a vállalati és építőipari beruházások dinamikus növekedésére támaszkodva javul az OECD megállapítása szerint. Az infláció a jegybank 3,0 százalékos, plusz-mínusz 1 százalékos tűréshatárral megszabott céljának felső határa felé tart. A tavalyi...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái