Előfizetői tartalom

Aszódi: nem drágult a paksi beruházás, jóval 2032 előtt elindulnak az új blokkok

Portfolio
Államtitkári felmentéséről csak a bejelentés napján, január 15-én reggel személyesen értesült Süli János minisztertől, noha azt már régebb óta érzékelte, hogy van súrlódás közöttük technikai, projektmenedzsment kérdésekben és kettejük személyisége is eltérő - jelezte az Indexnek adott interjúban Aszódi Attila. A paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős volt államtitkár szerint továbbra is szükség van a Paks 2 beruházásra, de a Duna vízállásával és hőmérsékletével kapcsolatos nyári tapasztalatok miatt néhány műszaki keretet át kell gondolni és ez is váltott ki vitákat. Leszögezte, hogy semmilyen olyan projektelemmel nem találkozott még, ami drágítaná a projektet az államközi szerződésben rögzített fix árhoz képest és meglátása szerint az új blokkok 2032 előtt több évvel már termelni fognak.
A terjedelmes interjú fontosabb üzenetei, információi:A felmentéséről január 15-én reggel személyesen értesült Süli János minisztertől, noha azt már régebb óta érzékelte, hogy van súrlódás közöttük technikai, projektmenedzsment kérdésekben és a két személyiség között is voltak fontos különbségek. "Számos kérdésben máshogyan gondoltuk a továbblépést, és ezt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái