Gazdaság

Átadták a Lámfalussy- és a Popovics-díjakat

Portfolio
Átadásra kerültek a Magyar Nemzeti Bank által alapított díjak: a Lámfalussy-díj célja, hogy elismerje azon nemzetközileg is kiemelkedő szakmai teljesítményeket, amelyek befolyással vannak a nemzetközi monetáris politikára, míg az MNB első elnökéről elnevezett Popovics-díjjal a kiemelkedő szakmai munkát nyújtó hazai és külföldi közgazdászokat díjazza a jegybank. A Lámfalussy-díjat idén Yves Mersch, az Európai Központi Bank (EKB) igazgatóságának tagja kapta, a Popovics-díjat Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-és ifjúságügyért felelős államtitkára vehette át.
Az MNB szakmai bizottságának javaslata alapján az Euro "atyjának" nevét viselő díjat idén Yves Mersch, az Európai Központi Bank (EKB) igazgatóságának tagja, a Banque Centrale du Luxembourg korábbi elnöke kapta. A francia becsületrend lovagja, a University of Luxembourg tiszteletbeli professzora olyan nemzetközi szervezetek kormányzási munkájában képviselte hazáját, mint az IMF, a Világbank-csoport, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és az Európai Beruházási Bank (EIB), valamint a magánszektorban tevékenykedő vállalatokon belül a banki, biztosítási, telekommunikációs, és a műholdtechnológia területén. A luxemburgi pénzügyminiszter személyes képviselőjeként részt vállalt a Maastrichti Szerződés megalkotásában, és 1998-as megalakulása óta tagja az EKB Általános Tanácsának, valamint Ő az EKB Kormányzótanácsának is legrégebb óta hivatalban lévő tagja. 2015-től tagja a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) által alapított Központi Bankok Kormányzói Csoportjának.

A Popovics-díjat Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vehette át. Novák Katalin 2014 óta tölti be államtitkári pozícióját, ahol három gyermek édes-anyjaként elkötelezetten képviseli a magyar családok, a fiatalok és idősek ügyét. Munkásságáért számos elismerésben részesült: 2018-ban a Nagycsaládosok Országos Egyesületének legmagasabb elismerésével, a NOE-díjjal, valamint a családok érdekében végzett munkásságáért a Magyar Család-és Nővédelmi Tudományos Társaság Pro Familie Hungariae díjával tüntették ki. 2017-ben a Magyar Bölcsődék Egyesülete Akócsi Ágnes díjban részesítette. 2016-ban “Luchador por la Familia" ("Családokért küzdők") díjat kapott Katalóniában és "Familia et Veritas" ("Család és Igazság") díjat Georgiában. 2014-ben a francia Képviselőház emlékplakettetjét, 2017-ben a Francia Nemzetgyűlés emlékérmét kapta, a Francia Köztársaság Becsületrendje lovagi fokozatával tüntették ki. Az MNB a díjjal a gyermekvállalás ösztönzését szolgáló kormányzati intézkedések megalkotásáért végzett áldozatos munkáját ismeri el.

A díjátadó gálaestet a mai napon az immáron hatodik alkalommal megrendezett Lámfalussy Lectures szakmai konferencia követi, aminek idei központi témája a következő évtizedben várható európai és ázsiai felzárkózás. A fennálló kulturális és fejlettségbeli különbségek ellenére a felzárkózási stratégiák között számos hasonlóság is felfedezhető, a konferencia pedig jó alkalmat teremt arra, hogy a meghívott szakértők megvitassák ezeket. A több jegybankelnök részvételével zajló konferencia egyik célja, hogy feltérképezze a lehetőségeket a tartósan fenntartható fejlődés feltételeinek megteremtésére nyugaton és keleten egyaránt.
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
kinai elnok
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
napelem magyar zoldites