Előfizetői tartalom

Felháborodtak a buszvezetők - Veszélyben a szolgáltatás?

Portfolio
Kilátástalan a volánosok helyzete, ma már nemcsak járművezetők, hanem karbantartók is tömegével hagyják el a szakmát - írja a Közúti Közlekedési Szakszervezet. A munkáltató egyelőre nem változtathat az idénre tervezett 5 százalékos bérfejlesztési mértéken, miközben a szakszervezet szerint erre lenne szükség a munkaerőhiány csökkentéséhez és a szolgáltatás biztonságos ellátásához.

Kevésnek bizonyult a Volán-szakmában a 2017-2019 évre aláírt bérmegállapodás, az összességében átlagosan 30 százalékos bérfejlesztés. "Az aláíró szakszervezetek akkor, vagyis 2017-ben úgy ítélték meg - az ismert munkaerő-piaci körülményeket és egyéb problémákat figyelembe véve -, hogy ez egy vállalható megállapodás, amely a korábbi évekhez képest jelentős jövedelemnövekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés