Pokolba küldte a Brexit elvakult szorgalmazóit az EU elnöke
Gazdaság

Pokolba küldte a Brexit elvakult szorgalmazóit az EU elnöke

Portfolio
Rendkívül éles kirohanást intézett ma az Európai Tanács elnöke azok felé, akik szerinte átgondolatlanul szorgalmazták anno a Brexitet és most már úgy látja, hogy a brit kilépés visszafordíthatatlan, meg fog történni.
Leo Varadkar ír miniszterelnökkel tárgyalt ma délelőtt Donald Tusk, az európai állam- és kormányfők tanácsának elnöke és ezt követően intézett rendkívül éles kirohanást a Brexit elvakult pártolói irányába. A Reuters szerint úgy fogalmazott:

Kíváncsi vagyok, hogy milyen különleges helyet tartogat a pokol azok számára, akik anélkül kampányoltak a Brexit mellett, hogy bármiféle tervük lett volna ennek biztonságos kivitelezésére.

A mai egyeztetésen bizonyára szóba került a Brexit-megállapodás északír-ír tartalékmegoldása, amelynek módosítását igyekezne elérni a brit kormány, de az írek ezt nem engedik hiteles és megnyugtató alternatív megoldás hiányában és így az EU többi tagállama egységesen felsorakozott mögé Tusk támogatásával. Holnap az EU elnöke Theresa May brit kormányfővel is egyeztet és reményének adott hangot, hogy valamiféle kiutat tud majd vázolni May neki.

Ezzel együtt fontos jelzés Tusktól az is, hogy feladta már annak reményét, hogy a britek valahogy mégis az EU-ban maradnak.

Szerinte ez azért nem fog megtörténni, mert mind May, mind pedig az ellenzék vezére, Jeremy Corbyn Brexit-párti és így most már azon kell dolgozni, hogy rendezett módon történjen meg a kilépés, ne pedig megállapodás nélkül zuhanjon ki az ország az EU-ból.Az ír kormányfő később Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tárgyalt, akivel közös közleményt adtak ki, és újfent leszögezték, hogy nem nyitják újra a huszonhetek a már letárgyalt, "kiegyensúlyozottnak" számító kiválási egyezményt, az ugyanis az egyetlen lehetséges megoldás - írja az MTI.

Juncker elmondta, hogy a csütörtökön Brüsszelbe látogató Theresa May teljes mértékben tisztában van a bizottság álláspontjával.

Címlapkép forrása: Aris Oikonomou / AFP
Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
amerikai tozsdek erosodese