Pokolba küldte a Brexit elvakult szorgalmazóit az EU elnöke
Gazdaság

Pokolba küldte a Brexit elvakult szorgalmazóit az EU elnöke

Portfolio
Rendkívül éles kirohanást intézett ma az Európai Tanács elnöke azok felé, akik szerinte átgondolatlanul szorgalmazták anno a Brexitet és most már úgy látja, hogy a brit kilépés visszafordíthatatlan, meg fog történni.
Leo Varadkar ír miniszterelnökkel tárgyalt ma délelőtt Donald Tusk, az európai állam- és kormányfők tanácsának elnöke és ezt követően intézett rendkívül éles kirohanást a Brexit elvakult pártolói irányába. A Reuters szerint úgy fogalmazott:

Kíváncsi vagyok, hogy milyen különleges helyet tartogat a pokol azok számára, akik anélkül kampányoltak a Brexit mellett, hogy bármiféle tervük lett volna ennek biztonságos kivitelezésére.

A mai egyeztetésen bizonyára szóba került a Brexit-megállapodás északír-ír tartalékmegoldása, amelynek módosítását igyekezne elérni a brit kormány, de az írek ezt nem engedik hiteles és megnyugtató alternatív megoldás hiányában és így az EU többi tagállama egységesen felsorakozott mögé Tusk támogatásával. Holnap az EU elnöke Theresa May brit kormányfővel is egyeztet és reményének adott hangot, hogy valamiféle kiutat tud majd vázolni May neki.

Ezzel együtt fontos jelzés Tusktól az is, hogy feladta már annak reményét, hogy a britek valahogy mégis az EU-ban maradnak.

Szerinte ez azért nem fog megtörténni, mert mind May, mind pedig az ellenzék vezére, Jeremy Corbyn Brexit-párti és így most már azon kell dolgozni, hogy rendezett módon történjen meg a kilépés, ne pedig megállapodás nélkül zuhanjon ki az ország az EU-ból.Az ír kormányfő később Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tárgyalt, akivel közös közleményt adtak ki, és újfent leszögezték, hogy nem nyitják újra a huszonhetek a már letárgyalt, "kiegyensúlyozottnak" számító kiválási egyezményt, az ugyanis az egyetlen lehetséges megoldás - írja az MTI.

Juncker elmondta, hogy a csütörtökön Brüsszelbe látogató Theresa May teljes mértékben tisztában van a bizottság álláspontjával.

Címlapkép forrása: Aris Oikonomou / AFP
facebook pay
Puskás Aréna
K_EPA20191106140
Szél
GettyImages-1038084008
DMOHA20190901009
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
K_EPA20191106140