Előfizetői tartalom

Már év elején nagy ajándékot kaphat Magyarország

Portfolio
Idén elsőként a Standard & Poor's mond ítéletet Magyarországról a nagy hitelminősítő intézetek közül. Pénteken késő este érdemes lehet rápillantani az S&P döntésére, ugyanis megeshet, hogy már most egy fokozattal javít a magyar adósság besorolásán. Azonban bőven talál óvatosságra intő jeleket, ami kivárásra ösztönözheti a cégel. Egy héttel később a Fitch Ratings is előveszi a magyar besorolást, a Moody's csak később foglalkozik velünk.

Mit lép az S&P?Már tavaly is számítani lehetett arra, hogy a nagy hitelminősítők közül több is javítja Magyarország adósságának besorolásán, ez azonban elmaradt. A Standard & Poor's és a Fitch Ratings jelzései alapján azonban a várt felminősítés(ek) az idei évben bekövetkezhet(nek). Az S&P már közel másfél éve tart érvényben pozitív kilátást a "BBB-" szintű magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés