Előfizetői tartalom

Most akkor épp padlógázzal elhúz mellettünk Románia vagy a kanyarban előzünk?

Ki húz el ki mellett? Már leelőztek a románok, vagy majd csak fognak? Tényleg jobb élni ma már a lesajnált Romániában? Egyre gyakrabban vetődik fel Magyarország és Románia gazdasági összehasonlítása, szomszédos országként adja magát az összevetés. Ráadásul az tagadhatatlan, hogy Románia sok mutatóban a "fejünkre nőtt" az elmúlt években. Most megpróbáljuk tisztába tenni, hol tartunk most, illetve mi várható a következő időszakban.

Tényleg nagyobb már a román minimálbér, mint a magyar? Sőt, a nettó bér is? Utolérte a magyar háztartások fogyasztási szintjét a román? Eltűnőben a fejlettségben egykor fennálló utcahossznyi előnyünk? A fenti kérdések az utóbbi időkben nagyon foglalkoztatják a közvéleményt, nem véletlenül. A kelet-közép-európai régióról sokáig élt az a kép, hogy a 2004-ben csatlakozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés