Gazdaság

Bezárt a Péterfy érsebészeti ügyelete orvoshiány miatt

Portfolio
Május 31-ig érsebész szakorvos hiány miatt a Péterfy Kórház és Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet nem tudja érsebészeti ügyletei feladatát ellátni - derült ki Dr. Kunetz Zsombor Facebook-bejegyzéséből, amelyben közzétette az erről szóló dokumentumokat is.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján március elsejétől átmenetileg átveszik ezt a feladatot a Péterfytől. A kórház igazgatója, Dr. Flóris István februárban értesítette a hivatalt arról, hogy a Péterfy Kórház és Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet május 31-ig az akut érsebészeti ügyeletet lemondja. Az indoklás a humánerőforrás-hiányt említi, és a levél szerint az intézet nem tud érsebész szakorvost biztosítani az akut érsebészeti ügyelet ellátására.

Dr. Kunetz Zsombor bejegyzésében kiemelte: "nem emlékszem olyan esetre, hogy 2010 előtt humánerőforrás hiány miatt bezárt volna egy kórházi osztály, hogy szakorvos hiány miatt tartósan képtelen egy kórház a feladatát ellátni". Szerinte az is példátlan, hogy van olyan pillanat a főváros és Pest megye betegellátásában, amikor a 11 stroke központból mindössze egy ügyel, vasárnap azonban ez történt.

Reagált az ÁEEK

Az Egészséges Budapest Program elképzelései alapján Budapest térségben is centrumokban fog koncentrálódni az érsebészeti betegellátás, ahol biztosíthatóvá válik a magas szintű technológiai háttér és a magas szakmai tudást igénylő szakembergárda. Az Egészséges Budapest Program fejlesztési koncepciójában a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben alakítanak ki jelentős beruházással (CT-, MR-, angiográfiás készülék, intenzív osztály felújítás, műtő korszerűsítés és több mint 1,5 Mrd Forint értékben) egy XXI. századi technikai felszereltségű, európai színvonalú érsebészeti központot, amely biztosítja majd a térség valamennyi betege számára a lehető legmagasabb szintű ellátást. A Péterfy Sándor utcai Kórház Országos Traumatológiai Intézetben korábban alkalmazásban levő érsebész szakorvosok szakmai munkájukat részben a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet érsebészeti központjában, részben más fővárosi érsebészeti központban folytatják és látják el az ügyeleti szolgálatot is a minél magasabb szintű betegellátás biztosítása érdekében - küldte a Portfolio-nak az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a fővárosi érsebészeti ellátással kapcsolatos tájékoztatását.
termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
kobe bryant