Előfizetői tartalom

Hogy lehet nemzetbiztonsági kockázat az Audi, a BMW és a Mercedes?

Portfolio
Donald Trump asztalán van a jelentés, amely többek között a német autóipari óriásokat is nemzetbiztonsági kockázatnak minősíthette. Ha az elnök autóipari vámok kivetése mellett dönt, azzal két fontos szövetségesét, Japánt és az EU-t is magára haragítaná, potenciálisan mindkét országnak súlyos gazdasági károkat okozva. De mennyire ésszerű az amerikai fenyegetés? Említhető egy lapon az Audi, a BMW és a Mercedes a kínai technológiai szektorral, mint az USA szempontjából nemzetbiztonsági kockázat? A legtöbb szakmai szervezet és szakértő rossz ötlenek tartja a vámokat, azonban kérdéses, hogy Trump fog-e hallgatni rájuk. Magyarország sem lehet nyugodt, hiszen ha Németországot bünteti az Egyesült Államok, azzal nekünk is árt.

Érdekel, hogy látják a szakemberek a magyar járműipart is érintő legnagyobb kihívásokat? Jelentkezz még ma a Járműipar 2019 konferenciára! Portfolio-MAGE Járműipar 2019 INFÓJELENTKEZÉS Az 1962-es Kereskedelmi Terjeszkedés Törvény (Trade Expansion Act) 232-es cikkelye felhatalmazást...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái