Előfizetői tartalom

Ebben az évezredben még nem fogyott annyira gyorsan a magyar, mint tavaly

Portfolio
Tavaly a születési és halálozási folyamatok eredményeképpen 41 300 fővel lettünk kevesebben Magyarországon. A szám kicsivel magasabb, mint az utóbbi években jellemző 35-40 ezer fő, ezzel viszont a harmadik legnagyobb mértékű fogyás a II. világháború óta. A születésszám csökkent, 90 ezer alatti élveszületési számot eddig szintén csak kétszer láthatunk a magyar történelemben. Pikánsan alakult a termékenységi ráta.

Az előzetes adatok szerint 2018-ban a születések száma 1,9, a halálozásoké 0,4%-kal kevesebb volt, mint 2017-ben. A természetes fogyás 3,0%-kal, 1203 fővel emelkedett 2017-hez képest - jelentette a KSH. A 41 ezer fő feletti fogyás azt jelenti, hogy annyival lettünk kevesebben, mint Hatvan és Várpalota együttes népessége, és csak 1998-99-ben láttunk ennél nagyobb népességfogyást.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés