Előfizetői tartalom

Magyar munkások állnak a lázadás élére, de a végén pórul járhatunk

Európai szinten is komoly folyamatokat indíthat el az Audi-dolgozók januári sztrájkja, a régió több autógyárában is a magyar dolgozók által kiharcolt 18%-os béremelést tekintik példának. Ez pedig rávilágít arra is, hogy kezd megdőlni Kelet-Európa eddigi gazdasági modellje, ami az olcsó és bőséges munkaerőre épült. Most még a munkások vannak jó alkupozícióban, de a megnövekedett bérigények később visszaüthetnek az új beruházásokért folyó versenyben.

Portfolio-MAGE Járműipar 2019 Járműipari konferenciánkon a hazai autógyártás jövőjét tárgyalják meg a legnagyobb hazai vállalatok HR-vezetői. Információ és jelentkezés Fellázad Kelet-Európa az alacsony bérek ellen?Január végén egy hétig sztrájkoltak a dolgozók a győri Audi-gyárban, mire sikerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés