Előfizetői tartalom

Menekülnek a katonák is a pusztuló országból

MTI
|
Portfolio
Nyolcvanöt venezuelai katona dezertált Kolumbiába egy nap alatt, velük együtt összesen 411 venezuelai egyenruhás érkezett abba az országba február 23. óta - közölték szerdán kolumbiai hivatalos források. Közben a jelenleg Kolumbiában tartózkodó, önmagát Venezuela ideiglenes elnökének kikiáltó Juan Guaidó egy Twitter-bejegyzésében elmondta: hamarosan visszatér Venezuelába, hogy ellássa parlamenti és államfői feladatait.

A kolumbiai bevándorlási hivatal tájékoztatása szerint keleti regionális kirendeltségébe érkezett a legtöbb katona, szám szerint 328. Ez a hivatal a Santander és Észak-Santander kolumbiai megyéket foglalja magában. Utóbbi megye székhelye Cúcuta, ahonnan a venezuelai ellenzék a múlt szombaton megpróbálta bejuttatni a Venezuelának szánt humanitárius segélyszállítmányokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés