Orbán Viktor ma fontos beszédet mond
Gazdaság

Orbán Viktor ma fontos beszédet mond

Portfolio
Szerdán több éves hagyományt folytatva Orbán Viktor beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén, Parragh László MKIK-elnök, Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György jegybankelnök társaságában. Az eseményről élőben a helyszínről tudósítunk.
Minden évben nagy figyelem övezi a február végén, március elején tartott rendezvényt. Orbán Viktor hosszú évek óta mond beszédet ugyanis az eseményen, és az elmúlt években többször is előfordult már, hogy komolyabb bejelentést tartogatott erre az alkalomra. Érdemes azonban most megjegyezni, hogy ezúttal már a két héttel ezelőtti évértékelőjében bejelentette a kormány legújabb gazdaságpolitikai programját, a családvédelmi programot. Kérdés, hogy mindehhez képest hallhatunk-e újdonságot, pontosítást, kiegészítést, vagy esetleg már most említést tesz néhány, a gazdaság növekedést segítő új intézkedésről, amit korábban ő és Varga Mihály is előrevetített.

Addig is érdemes felidézni a miniszterelnök korábbi MKIK-rendezvényeken mondott beszédéből néhány fontos elemet.
  • 2018-ban kilenc pontból álló gazdaságpolitikai célt fogalmazott meg, többek között 4% feletti gazdasági növekedést, 2022-re teljes foglalkoztatottságot, emelkedő minimálbért, emelkedő családi adókedvezményeket, járulékcsökkentést és Modern Falu programot.
  • 2017-ben mondta azt, hogy a közepes fejlettségű országok csapdájából csakis nagy dolgok véghezvitelével törhetünk ki. Emellett hangsúlyozta, hogy az MNB versenyképességi kötete vezérfonala lesz a gazdaságpolitikának.
  • 2016-os beszédének emlékezetes pontja volt, amikor úgy fogalmazott, hogy "hagyományos eszközökkel nem fogunk tudni olyan béremelkedést elérni, ami a fiatalok hazacsábításához és a fogyasztás növekedésének megalapozásához kell, így lehet, hogy itt megint kreatív megoldásokra lesz szükségünk". Azóta ismert, hogy a kormány alapjaiban alakította át a cafeteria rendszert.
  • 2015-ös értékelésében üzente meg, hogy tűzszünetet köt a kormány a bankokkal, valamint az adópolitikát azóta meghatározó elképzelést vázolt fel: "ezen túl nem újabb adókat kell bevezetni, vagy a meglévőket emelni, hanem be kell szedni, ami nincs befizetve".
  • 2014-ben a választások előtt gyakorlatilag 10 pontos gazdaságpolitikai tervet hirdetett a kamarai közönség előtt.

Az MKIK által az elmúlt években szervezett Gazdasági Évnyitóról szóló cikkeink egy helyen, ide kattintva olvashatók.Orbán Viktor ma fontos beszédet mond
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b-j) a kamara gazdasági évnyitóján a Boscolo Budapest szállodában 2017. február 28-án. Jobbra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Kép és címlapkép forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd
Tesla
Katona Bence Hiventures
Frankfurti tőzsde
netflixgettyy
Vörös Tamás
HiVentures-Portfolio elso panelbeszelgetes generaciovaltas
borisjohnson
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
HiVentures-Portfolio elso panelbeszelgetes generaciovaltas