Előfizetői tartalom

Alapjaiban forgatná fel a magyar egészségügyet az MNB javaslata

Drágább és egységes csomagolású cigaretta, megadóztatott virsli, bacon, sütemény és hamburger. A nem szót fogadó beteg drágább kezelési költsége, a gyógyszert rendesen beszedő betegeknek magasabb állami támogatás. Nehezebb helyzetben lévő gyógyszergyártók, gyógyszer-reklámadó, stratégiai iparágként kezelt gyógyszerkereskedelem - ha a kormány megfogadná a jegybank szerdán bemutatott versenyképességi javaslatcsomagját, akkor nagyjából ez várna ránk. Mindemellett azonban érzékeny ügyek felnyitását és rendkívül fontos, évtizedek óta várt lépések megtételét is javasolja az MNB elemzőgárdája annak a fő célnak az elérése érdekében, hogy javuljon a magyarok gyászos egészségi állapota. A kormány által szintén szerdán közzétett versenyképességi csomag is tartalmaz egészségügyre vonatkozó részt, és az abban szereplő 5 konkrét elem összecseng a jegybank javaslataival.

Erről itt írtunk külön cikkünkben:Kapcsolódó cikkünk2019.02.28Rendkívüli lépésre készül az Orbán-kormány az egészségügybenEgészségügyi fordulat az MNB szerintNem érhetjük utol Ausztriát teljes egészségügyi fordulat nélkül - jelentette ki többek között az MKIK gazdasági évnyitó beszédében Matolcsy György jegybankelnök, amikor bemutatta az MNB szakértőinek legújabb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái