Előfizetői tartalom

Felélesztené hatalmas programját Matolcsy György

Portfolio
A Munkahelyvédelmi Akcióterv kiterjesztésével aktivizálná a munkaerő-tartalékot a Magyar Nemzeti Bank. A jegybank versenyképességi javaslatai kiterjednek a bérek erőteljes emelésére, a külföldön dolgozó magyarok hazacsábítására, valamint az anyagban megjelenik az élethosszig tartó tanulás is. A béremeléshez csökkenteni kell a járulékokat, és ismét megjelenik a hőn áhított cél, az egy számjegyű szja bevezetése. Az MNB szerint nagy hangsúlyt kell fektetni a felnőttképzésre és a vállalkozói ismeretek oktatására is.

Egyszerre kell védeni a meglévő munkahelyeket és újakat létrehozni- fogalmazott Matolcsy György, amikor 2012-ben nemzetgazdasági miniszterként meghirdette a Munkahelyvédelmi Akciótervet (MAT), amely a veszélyeztetett csoportok munkavállalását támogatta. A különböző munkaerőpiaci reformok és a gazdaság gyors növekedésének hatására a foglalkoztatás az elmúlt években...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái