Előfizetői tartalom

Hatalmas reformok kellenek, hogy folytatódjon a legnagyobb magyar sikersztori

Portfolio
Elkészült a várva várt versenyképességi csomag, amelyből kiderült, hogy a munkaerőpiaci reformok hozhatják a legnagyobb GDP-növekedési hatást a Nemzeti Versenyképességi Tanács szerint a következő években. A munkaerőhiányra és a veszélyeztetett csoportok foglalkoztatásának növekedésére igyekszik választ találni a csomag, és a célok között szerepel többek között a munkaügyi hivatalok fejlesztése, a bölcsődeit és óvodai férőhelyek számának növelése, vagy éppen egy autópálya-fejlesztés. A tervezett reformok azonban úgy tűnik, hogy hosszabb távon nem adnak választ a különösen fontos munkaerőpiaci problémákra (képzettségi szint javítása, skill mismatch, átképzés, atipikus foglalkoztatás), így érdemes lenne beépíteni az MNB javaslatait is a végső csomagba.

A munkaerőpiac egyre több területén (mind földrajzi, mind szektorális értelemben) alakult ki munkaerőhiány, amelyben a magánszektor bővülő munkaerő-kereslete mellett fontos szerepet játszik a magasabb jövedelmet kínáló nyugat-európai munkaerőpiacok erős elszívó hatása is- ez a megállapítás szerepel a Pénzügyminisztérium Program a Versenyképesebb Magyarországért című...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés