Előfizetői tartalom

Jön a kritikus adat, ami megalapozhatja az óriási fordulatot Magyarországon

A Portfolio által megkérdezett szakértők közül többen is arra számítanak, hogy februárban tovább emelkedhetett a Magyar Nemzeti Bank által nagyon figyelt adószűrt maginflációs index értéke. A mögöttes árnyomás további erősödése miatt már ebben a hónapban lépéskényszerbe kerülhet a jegybank, hogy nekikezdjen a monetáris politikai szigorításnak. Kritikus fontosságúak tehát a holnap érkező inflációs adatok, ezek lesznek ugyanis az utolsó számok a jegybank márciusi kamatdöntése előtt, amelyen több mint hét év után először újra monetáris szigorításról születhet döntés.
Tavaly októberben közel hatéves csúcsra, 3,8%-ra emelkedett az éves infláció Magyarországon, ezt követően azonban az olajár zuhanása miatt gyorsan esni kezdett az éves árindex értéke: novemberben 3,1%-ra, decemberben 2,7%-ra, majd idén januárban ezen a szinten stagnált.Bár a fő mutató az infláció lassulását sugallta, a maginflációs indexből (amely januárban váratlanul...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái