Előfizetői tartalom

Sorra döntögeti az évtizedes csúcsokat a magyar infláció - Túl vagyunk a kritikus szinten

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank által nagyon figyelt adószűrt maginflációs index értéke 3%-ról 3,2%-ra gyorsult februárban, ami egy évtizedes csúcs. Két másik alapfolyamat-mutató szintén közel tíz éve nem látott magasságba kapaszkodott. Ezek újabb egyértelmű bizonyítékok a hazai inflációs nyomás erősödésére, ami miatt az MNB nagyon hamar a monetáris szigorítás útjára kényszerülhet.

Ma reggel tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal a februári inflációs számokat. A fő (éves) mutató értéke 2,7%-ról 3,1%-ra emelkedett, miközben a maginflációs index váratlanul 3,2%-ról 3,5%-ra, több mint ötéves csúcsra kapaszkodott. A részletes statisztikákból egyértelműen látszott, hogy nem csupán a dohánytermékek és alkohol jövedéki adójának emelkedése, hanem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés