Előfizetői tartalom

Újabb figyelmeztetés: így hal ki a régiónk, ha nem változtatunk

Portfolio
Nem újdonság, hogy Kelet-Közép-Európa komoly demográfiai kihívásokkal küszködik, hiszen öregszik a társadalom, az emberek pedig elvándorolnak Nyugat-Európába. Most a JP Morgan készített egy rövid összeállítást, mely szerint a legnagyobb bajban Bulgária és Horvátország vannak, de nekünk magyaroknak sincs sok okunk az örömre, néhány évtizeden belül akár 8 millióra csökkenhet az ország népessége, ha nem lépünk valamit sürgősen.

Többször írt már a Portfolio is arról, mekkora demográfiai kihívások jellemzik a régiónkat, és milyen sötét a jövőkép a következő évtizedekre. Ezt emeli ki a JP Morgan friss elemzése is, mely hangsúlyozza, hogy az ENSZ adatai szerint a legnagyobb bajban Bulgária van, melynek lakossága 2050-re 23%-kal csökkenhet, ha folytatódik a jelenlegi trend.Első ránézésre mi megnyugodhatnánk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés