Előfizetői tartalom

Kemény üzenet az EU-tól: ennyi volt, nincs több tárgyalás a britekkel

Portfolio
Összehangolt közleményt adott ki az EU legfelső vezetése arra a fejleményre, hogy a brit parlament alsóháza ma hatalmas többséggel elutasította a Brexit-megállapodás kiegészített változatát is. Sok képviselő a döntéskor abban reménykedhetett, hogy a döntésükkel küldött üzenet hatására majd még jobb feltételeket tud kicsikarni az ország az EU-tól. Az EU egységes üzenete azonban ez: ennyi volt, nincs több tárgyalás a Brexit feltételeiről, és éppen emiatt jelentősen megnőtt a rendezetlen brit kiesés esélye az EU-ból még akkor is, ha a brit kormány március 29-ről valamilyen hiteles indokkal el tudja halasztatni a kilépés dátumát.

Kapcsolódó cikkünk2019.03.12Hatalmas többséggel szavazták le ma is May Brexit-tervétA rendezett kilépéshez ugyanis az kell, hogy legyen a brit parlament által elfogadott megállapodás, márpedig az EU ennél jobb ajánlattal már nem akar szolgálni, mint amit tegnapra letett az asztalra. (Más kérdés, hogy a januárban leszavazott Brexit-megállapodás után az EU szintén napokig azt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái