Előfizetői tartalom

Olyan hihetetlen problémával küzd Svájc, amiért Magyarország összetenné a két kezét

Portfolio
Az alacsony és folyamatosan csökkenő államadósság, illetve az évről évre folyamatosan többletes költségvetés egyre nagyobb problémát jelent Svájcnak. Abszurdnak hangzik? Az ING rövid elemzésben emlékezik meg arról, hogy az elmúlt évek alacsony globális kamatkörnyezete, illetve Svájc kivételes helyzete milyen különleges, sokak számára irigylésre méltó helyzetet teremtett az alpesi országban.

A legtöbb országban a válságot követően jelentősen emelkedni kezdett az államadósság, a kedvezőtlen trendben pedig az sem jelentett érdemi fordulatot, hogy az elmúlt években a világ nagy jegybankjainak monetáris szigorítása miatt az állampapír-piaci hozamok a mélybe zuhantak. Míg az IMF adatai szerint a fejlett gazdaságok átlagos GDP-arányos államadóssága a GDP több mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés