Előfizetői tartalom

Bejelzett a hírhedt mutató - Megijedt tőle az egész világ

Portfolio
Néhány rossz makrogazdasági adat miatt pánikhangulat lett úrrá múlt pénteken a piacokon: a részvényeket adni kezdték a befektetők, közben pedig sokan menekültek aranyba, illetve biztonságosnak ítélt állampapírokba. Ennek következtében pénteken átmenetileg negatív meredekségűvé vált az amerikai hozamgörbe a 3 hónap - 10 éves időtávon, amit sokan egy közelgő amerikai recesszió előjeleként értékeltek, hiszen a 2008-as válságot megelőző időszakban volt ilyenre utoljára példa. Az aggodalom nem feltétlenül indokolatlan, hiszen a kötvénypiacok a múltban többször is sikeresen jeleztek előre közelgő recessziót, de azért érdemes fenntartásokkal kezelni ezeket a jelzéseket.

Elég volt néhány rossz adat, hogy megijedjenek a befektetőkAlaposan felkavarták a piacokon az állóvizet a pénteken érkezett euróövezeti beszerzésimenedzser-index adatok. A francia mutató is jelentős negatív meglepetést okozott, a német feldolgozóipari aktivitást nyomon követő index azonban olyan elképesztően rossz lett, hogy valóságos lavinát indított el.Kapcsolódó cikkünk2019.03.22Brutálisan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái