Előfizetői tartalom

Magasabb inflációval és gyorsabb növekedéssel kalkulál az MNB

Portfolio
Az idei éves átlagos inflációs rátát a 3 hónapja mondott szinthez képest 0,2%-ponttal 3,2%-ra emelte mai előrejelzésével a Magyar Nemzeti Bank, az adószűrt maginfláció pedig - endogén kamatpálya mellett - tartósan a 3%-os inflációs cél felett alakulhat - derül ki az MNB ma közzétett adataiból. Különösen érdekes, hogy miközben a nemzetközi környezet december óta jelentősen romlott és az Európai Központi Bank, illetve az Európai Bizottság is meredeken rontotta saját növekedési előrejelzéseit, aközben az MNB idénre és jövő évre is megemelte a sajátját.

Kapcsolódó cikkünk2019.03.22Brutálisan rossz francia és német adatok jöttekA jegybanki stáb friss inflációs jelentést készített, ennek ismeretében hozta meg mai kamatdöntését a Monetáris Tanács, de a szokásoknak megfelelően ma ebből a jelentésből még csak a két főbb adatra vonatkozó előrejelzéseket (infláció és GDP) hozza nyilvánossága a legyezőábrák mellett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái