Előfizetői tartalom

Az infláció nem száll el, hiába száguldanak a bérek

Portfolio
A hazai és a külső gazdasági folyamatok még erőteljesebb szétválása rajzolódik ki a Magyar Nemzeti Bank ma megjelent előrejelzéséből. A bérek a korábban vártnál gyorsabb növekedése a lakossági fogyasztás magasabb dinamikáját eredményezi, és emellett a beruházások bővülése is jelentősebb lehet 2019-2020-ban, mint amit decemberben vártak a jegybanki szakértők. Ez elvileg ugyan az infláció gyorsulásához vezetne, de eközben a külső környezet romlása 2019 második felétől folyamatosan hűtő hatást gyakorol majd a hazai árfolyamatokra.

A GDP idén 3,8%-kal, jövőre 3,2%-kal növekedhet Magyarországon, mindkét évben magasabb ütemben, mint amit a jegybank előrejelzésében, decemberben jósolt. A növekedési prognózis annak ellenére lett nagyobb, hogy eközben a külső konjunktúra gyengüléséről érkeztek hírek, illetve egy statisztikai revízió a külkereskedelmi folyamatainkban is nagyobb romlást mutatott a korábbinál....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái