Előfizetői tartalom

Mi lesz velünk, ha beüt a válság? - Kevés fegyverrel menne harcba Magyarország

Portfolio
Elsősorban a további nem konvencionális jegybanki eszközökkel tudná élénkíteni a gazdaságot Magyarország egy komolyabb válság esetén - derül ki az ING elemzéséből. Hagyományos jegybanki kamatcsökkentésre nincs tér, a költségvetés helyzete pedig első ránézésre kényelmes, de ha jön egy komolyabb gazdasági lassulás, akkor könnyen elfogyhat a mozgástér. Vagyis, ha most jönne egy komolyabb globális válság, akkor nem sok eszközünk lenne, hogy tompítsuk annak következményeit.

Mit tehetne a régió egy válság esetén?Az elmúlt hónapokban elsősorban Kína és Európa gazdaságának lassulása miatt egyre többször került szóba egy lehetséges újabb válság vagy komoly globális visszaesés lehetősége. Az ING most megjelent elemzésében azt vizsgálja meg, hogy a kelet-közép-európai országoknak milyen eszközeik vannak, hogy egy ilyen szituációt kezeljenek.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés