Gazdaság

Jó eséllyel nem fog emelni többet idén a Fed, sőt, még akár vághatja is a kamatokat

Portfolio
Nyilvánossá tette a Fed a "Fed-percekként" is ismert jegyzőkönyvét a március 19-20-ai döntéshozó ülésről. Kiderül belőle, hogy jó eséllyel nem változtatnak a kamatokon az év végéig és a kötvénykitettségük leépítésének ütemét is lassítanák, mielőtt a folyamat teljesen leállna szeptemberben.
Egyöntetűen az irányadó kamatok változatlanul hagyása mellett döntöttek a Federal Open Market Committee testülettagjai a márciusi ülésen és azt jelezték, hogy "nem tartják valószínűnek" a további emeléseket 2019-ben.

Jelezték viszont: a gazdaság az év során várhatóan javulni fog, így "szemmel kísérik az adatokat." Voltak olyan résztvevők, akik megjegyezték, hogy "bármely irányba" változtathatják az irányadó kamatokat a gazdaság helyzetétől függően - vagyis egyes döntéshozók még a kamatvágás lehetőségét sem zárták ki, ezt az elképzelést a piaci várakozások is tükrözik. Egyszerre persze ez azt is jelenti, hogy a gazdaság javulása esetén folytatódhat a szigorítás.

A Fed döntéshozói az alacsony háztartási fogyasztási kedvével és a vállalkozások lanyhuló befektetési kedvével indokolták a gazdaság növekedésének megtorpanását, reményeik szerint a második negyedévben már javul a helyzet.

Megjegyezték továbbá: a munkanélküliség 50 éve nem látott mélyponton van, a "felfelé és lefelé mutató kockázatok pedig eloszlanak."

(CNBC)
autolipufogoooo
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
gyar
gyár190920
klimakiller
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Boris Johnson