Gazdaság

Jó eséllyel nem fog emelni többet idén a Fed, sőt, még akár vághatja is a kamatokat

Portfolio
Nyilvánossá tette a Fed a "Fed-percekként" is ismert jegyzőkönyvét a március 19-20-ai döntéshozó ülésről. Kiderül belőle, hogy jó eséllyel nem változtatnak a kamatokon az év végéig és a kötvénykitettségük leépítésének ütemét is lassítanák, mielőtt a folyamat teljesen leállna szeptemberben.
Egyöntetűen az irányadó kamatok változatlanul hagyása mellett döntöttek a Federal Open Market Committee testülettagjai a márciusi ülésen és azt jelezték, hogy "nem tartják valószínűnek" a további emeléseket 2019-ben.

Jelezték viszont: a gazdaság az év során várhatóan javulni fog, így "szemmel kísérik az adatokat." Voltak olyan résztvevők, akik megjegyezték, hogy "bármely irányba" változtathatják az irányadó kamatokat a gazdaság helyzetétől függően - vagyis egyes döntéshozók még a kamatvágás lehetőségét sem zárták ki, ezt az elképzelést a piaci várakozások is tükrözik. Egyszerre persze ez azt is jelenti, hogy a gazdaság javulása esetén folytatódhat a szigorítás.

A Fed döntéshozói az alacsony háztartási fogyasztási kedvével és a vállalkozások lanyhuló befektetési kedvével indokolták a gazdaság növekedésének megtorpanását, reményeik szerint a második negyedévben már javul a helyzet.

Megjegyezték továbbá: a munkanélküliség 50 éve nem látott mélyponton van, a "felfelé és lefelé mutató kockázatok pedig eloszlanak."

(CNBC)
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
shutterstock_1420888847
nyugdíj191203gettystock
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
nemet autoipar autogyartas