Nincs vége a felmondási hullámnak: van olyan osztály, ahol nem marad dolgozó
Gazdaság

Nincs vége a felmondási hullámnak: van olyan osztály, ahol nem marad dolgozó

Portfolio
A lakástámogatási osztályok kiüresedése miatt van megye, ahol válságértekezletet hívtak össze, máshol a gyámügyi és egyéb, életet közvetlenül érintő hivatali ügyintézés lehetetlenül el a durvuló felmondási hullám miatt - írja az Index.
Márciusban 2500-an mondtak fel, mert nem fogadták el azt a jogszabályváltozást, ami a köztisztviselőknek hosszabb munkaidőt, az eddiginél több munkát és kevesebb szabadnapot jelent. Újabb, sőt talán még súlyosabb káoszt vetít előre, hogy mindeközben újabb leépítés várható.Ezzel kapcsolatban írt a 24.hu is pénteken, felidézve: mindez a szakszervezet egy március végi beszámolójából derült ki, hiszen Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke már felszólalt az ellen, hogy a 2019. március 21. reggelre bejelentett számokkal újabb 2477 fővel próbálják csökkenteni a területi igazgatáshoz tartozó állományt, titokban, előzetes egyeztetés nélkül.

Jelenleg az a helyzet, hogy az engedélyezett, a ténylegesen szükséges és a valóságosan betöltött létszámokat nem lehet összevetni - mondta a szakszervezeti vezető -, aki korábban az Indexet is tájékoztatta arról: egy titkosított kormányhatározatban adták ki az új teljes létszámkereteket, amelyek minden érintett kormányzati igazgatási szervnél több száz fős leépítést vonhatnának maguk után.

A fővárosi kormányhivatalban van olyan teljes osztály, ahol mindenki elmegy, a vezetővel együtt. Egy másik osztályon ketten maradnak a 20-ból.

Az Index forrásai szerint van, ahol elakadt a gyámügyi hivatali munka, a gyermekvédelemben dolgozók tömeges távozását jeleztek előre. A lakástámogatási osztályok - ahol az otthonteremtési kedvezményekről döntenek - is nehéz helyzetbe kerültek, volt olyan megye, ahol válságértekezletet hívtak össze. Egyes esetekben felmerült, hogy a kormányhivatali feladatokat kiszervezzék az államigazgatásból gazdasági társaságokba.


(Címlapkép: MTI Fotó / Kelemen Zoltán Gergely)
borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
város_getty